Watersnijden


Bij Damen Rubber kunt u nu ook terecht voor op maat gesneden rubber producten.

Met onze nieuwe waterjet snijmachine kunnen wij rubber tot ca. 10cm dik in iedere gewenste vorm snijden. Materialen die wij kunnen verwerken zijn: volrubber, celrubber, mosrubber, rubbergranulaat, kunststoffen en metalen.

De computergestuurde waterstraal snijmachine werkt door middel van een krachtige waterstraal met een waterdruk van 4000 bar. Het toevoegen van fijn zand (abrasief) aan deze waterstraal maakt deze machine zó krachtig dat hij zelfs door zeer dikke en harde materialen snijdt.

Watersnijden is zeer nauwkeurig. Er wordt geen warmte in het materiaal gebracht, waardoor de eigenschappen en structuur van het materiaal gelijk blijven; er vindt geen verkleuring of vervorming plaats. Door de grote kracht van de straal wordt een vrijwel braamloze snede verkregen van een constante, hoge kwaliteit. Dit maakt deze snijtechniek uiterst geschikt voor de meest uiteenlopende componenten die o.a. worden gebruikt in de lucht- en ruimtevaart, medische technologie, machinebouw en in de techniek.

Bij Damen Rubber werken klantgerichte vakmensen met jarenlange ervaring en uitvoerige kennis van onze materialen. Deze materialen halen wij uit onze eigen ruime voorraad, waardoor wij een snelle levertijd en uiterst competitieve prijzen kunnen hanteren.

U kunt bij Damen Rubber terecht voor zowel enkel- als serie bestellingen. Meer informatie of een offerte kunt u bij ons opvragen door een e-mail te sturen naar info@damenrubber.nl met daarin het door u gewenste product of materiaal, voorzien van een tekening of een .dxf of .dwg bestand. Onze medewerkers nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.